Sådan undgår du konkurskarantæne

Konkursbeskyttelse betyder, at du ikke kan deltage i ledelsen af et selskab i en vis periode uden at hæfte personligt for selskabets forpligtelser (aktieselskaber, selskaber med begrænset ansvar osv.). Forbuddet omfatter derfor bestyrelsesposter i aktieselskaber (A/S) og anpartsselskaber (ApS).

Hvem kan blive pålagt en konkurskarantæne?

Konkurskarantæne er en periode, hvor en person, som har været medlem af ledelsen i en virksomhed, der er gået konkurs, kan være omfattet af konkurskarantæne. Dette gælder uanset om man har været medlem af ledelsen af et selskab uden at være registreret som direktør.

Hvis man pålægges konkurskarantæne bliver man registreret i konkurskarantæneregistret, der administreres af Erhvervsstyrelsen.

Konsekvenser af konkurskarantæne

Man kan blive pålagt konkurskarantæne i op til 3 år, hvis man har gjort sig skyldig i groft uforsvarlig forretningsførelse og skifteretten på denne baggrund vurderer, at man er uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed.

Dette kan være yderst byrdefuldt for mange personer, da et pålæg af konkurskarantæne ofte vil forhindre, at man kan arbejde sig ud af en økonomisk krise. På denne baggrund har lovgiver, ifølge motiverne til loven, ønsket at der i sager om konkurskarantæne skal tages hensyn til iværksættere, således at disse ikke hindres af konkurskarantæne blot fordi, deres selskab går konkurs.

Hvad siger andre om Havgus?

Jeg har haft Jan som problemløser i forbindelse med økonomiske spørgsmål i de sidste 10 år. Han formår at forklare mig komplicerede løsninger, så jeg forstår dem, og han tager sig også af de problemer, der måtte opstå, når jeg har brug for hjælp.

– Kristian Sherif

 

Jeg har i løbet af de sidste 4 år kæmpet for min virksomhed, hvor jeg to gange har haft problemer med skat, hvor Jan har været med og hjulpet mig med at finde en løsning på disse problemer. Problemerne blev løst så vi i dag stadig er i live.

– Sune

 

Jeg fik stor hjælp af Jan sidste år, da jeg gik personlig konkurs med min virksomhed. Han guidede mig igennem til de rette juridiske kontakter, så jeg ungik en konkurskarantæne og efterfølgende har han vejledt mig gennem min gældssaneringssag.

– Abdel

 

Sådan kan Havgus hjælpe dig:

I forbindelse med overdragelse af virksomheder og salg fra konkursboer til tredjemand, tilbyder Havgus at stå for skriftlige vurderinger af boet med eksplicit billedarkiv. Vi vurderer som udgangspunkt altid aktiver i tre kategorier; Going concern – Værdi ved målrettet salg og Tvangssalg.

Vurderingerne er baseret på vores specialviden om salg af konkursboer samt overdragelse af virksomheder og er derfor realistiske og brugbare i forbindelse med salg.

Når du udfylder kontaktformularen vil du få en opringning af Jan Jensen fra Havgus, der sammen med dig afgør, om I skal tage en yderligere dialog om dine behov. Jan er også rådgiver ved Early Warning, så han har mange års erfaring med at hjælpe nødlidende virksomheder.